Navigation
Hem > Blogg > Inspiration > Resultatet som klev ut genom fönstret och försvann!

Resultatet som klev ut genom fönstret och försvann!

Det var en gång ett fantastiskt resultat som nöjt beskådade sig i spegeln…

Året hade varit strålande med hårt arbete, teamwork, genererande av nya ideer och kvick hantering av snedsteg. Resultatet var nöjt över vad som hade åstadkommits.

Faktum var att det var det bästa som hade presterats i företagets historia. Nu skulle det bli kalas och resultatet skulle firas. Stärkt av bubblande dryck såg resultatet sig i spegeln och var för omväxlings skull nöjd med spegelbilden.

Salen fylldes av människor med en fryntlig VD i spetsen. Resultatet rätade på ryggen och gjorde sig beredd tillsammans med människorna att ta emot hyllningarna.

Jag har bara en sak att säga.” – sade VD:n med en stadig röst.

Vilket fantastiskt resultat vi har – och det är tack vare er alla här inne!” – Resultatet strålade i kapp med människorna i salen. Leenden och småsimmiga ögon syntes överallt.

MEN…” – fortsatte VD:n. Resultatet fick en problemrynka i pannan. Hade VD:n inte bara en sak att säga?

MEN…nu måste vi fortsätta och anstränga oss ännu mer.” – VD:n blev allvarligare.

Marknadsprognoserna ser inte bra ut, konkurrenterna sitter knappast stilla och jag tror att om alla här inne rannsakar sig så kan vi anstränga oss lite mer!

Luften gick ur salen och resultatet suckade. Varför kunde de inte bara få vila i sin framgång en kväll?

————————————————————————————————————————

Rätt att vara nöjd?

Låt oss stanna upp här ett tag.  Har inte VD:n rätt i sak? Finns det inte en risk med att vara nöjd? Jo, såklart. MEN, det handlar om att inte blanda ihop saker. En framgång är en framgång och bör få firas i fred.

Att ta nya tag, sikta högre och inte vara nöjd är en annan agenda. Det är det där lilla ordet – MEN – som förstör så mycket. Det sätter en sorti på den trumpetande framgången. Det förminskar vad som verkligen har uppnåtts. Styrkan ligger i att låta framgången få vara i fred och sedan bygga framtiden utan några MEN.

Njut av framgången

Ledare som vågar stanna upp i framgången. Se den för vad den är och lyfta fram den utan rädsla för morgondagen. Det är de ledare som inte bara kommer vinna förtroende utan också hantera morgondagen och dess utmaningar.

————————————————————————————————————————

Resultatet såg på sig själv igen och när man granskade riktigt noga så visst fanns det en en del skavanker på kroppen och håret var inte snofsigt som andra resultats.

Nej, VD:n hade nog rätt, resultatet var inte så mycket värt. Så varför vara kvar och fira?

Resultatet öppnade beslutsamt ett fönster, klev ut och försvann.