Navigation
Hem > Nyheter > Vem är din cutman?

Vem är din cutman?

Dela

Vem är din cutman? Vem är det som plockar ihop dig när du behöver det som mest och får dig att gå nästa rond?

Det var en av de frågeställningar som de flesta ledare tog med sig när de hade varit på frukostmöte med Qeep den 12:e maj på ”Mat och vin” i Slottsparken, Malmö. Temat var ”Det finns alltid något du kan göra för att det skall bli bättre” och vi fick förmånen att lyssna på Simon Vis Jamegar. Han berättade en fascinerande historia hur han som ensamkommande flykting kom till Sverige, blev proffsboxare och sedan försäljningschef på Boxer. 

Han hade ett mål som han brann starkt för – att komma till OS i Atlanta. Utan pengar, utan boende, utan kontakter packade han sina få tillhörigheter på flyktingboendet i Västerås och åkte till Stockholm. ”Så vad har ni för utmaningar?” frågade Simon med ett avväpnande leende de ledare som mumsade på sin frukost i Slottsparken. ”Det finns alltid något du kan göra för att det skall bli bättre” så Simon dedicerade sig boxningen. Han sov i träningslokalen i ett år och fokuserade på en sak – att bli bäst. Det som vi på Qeep brukar beskriva som ett ställningstagande: att kompromisslöst bestämma sig för vad man vill uppnå.

De bar inte hela vägen till OS för Simon, men han fick ett proffskontrakt och framför allt ett antal livserfarenheter som han har haft nytta av i sin karriär som chef. Bl.a. så delade Simon med sig av det här med cutman. För inom boxningen kan det vara avgörande vilken cutman du har. Personen som lappar ihop dig när du helt enkelt måste ställa dig upp och inte bara kunna gå en rond till, utan kunna plocka fram det bästa du har. Så vem är din cutman i din organisation?